Orchestra Națională Radio va interpreta muzică din jocuri video în cadrul concertului Game Heroes - Daescu Bortun Olteanu
PR, Agentie, Daescu Bortun Olteanu
163
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-163,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-14.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Orchestra Națională Radio va interpreta muzică din jocuri video în cadrul concertului Game Heroes

qode interactive strata qode interactive strata qode interactive strata
Custom Field

Lorem ipsum dolor sit amet

Date
Category
Gaming
About This Project

Goethe-Institut și Radio România prezintă Game Heroes, ce aduce la viață titluri populare precum Super Mario Bros, Angry Birds, Bioshock 2 sau Chrono Cross prin intermediul compozițiilor muzicale. Evenimentul își propune să facă cunoscut în România conceptul de concert cu muzică din jocuri video, susținut de o orchestră simfonică, un concept bine cunoscut la nivel global. Concertul va avea loc pe data de 04 mai 2018, la Sala Radio, începând cu ora 19:00.

Game Heroes constă în interpretarea lucrărilor muzicale originale a unora dintre cele mai populare jocuri video și o serie de lucrări inspirate din jocuri precum The Legend Of Zelda, Super Mario 3D sau Dreams, realizate de tineri compozitori. Concertul va fi susținut de către Orchestra Națională Radio și va fi condus de dirijorul Ștefan Geiger.

În cadrul concertului vor fi interpretate următoarele lucrări:

Originale:

  • Benny Oschmann – The Raven – Legacy Of A Master Thief. Overture
  • Ari Pulkkinnen – Angry Birds
  • Garry Schyman – Bioshock 2.Suite
  • Koji Kondo – Super Mario Bros Medley/ Live Gaming cu Malternativ
  • Yasunori Mitsuda – Chrono Cross. Suite

Lucrări noi pentru trailere de jocuri video, realizate de tineri compozitori:

  • Konstantin Kemnitz/Dominik Schuster – The Legend Of Zelda: Skyward Sword
  • Robin Becker / Levente Kovacs – Super Mario 3D World
  • Bogdan Pintilie /Ionuț Teodorescu /Victor Filip – Dreams

 

Evenimentul Game Heroes va găzdui și un concurs de creație muzicală, dedicat tinerilor compozitori. Concurenții sunt Bogdan Pintilie, Ionuț Teodorescu și Victor Filip care au fost selectați în urma unui workshop de compoziție muzicală cu tematică din jocuri video, în noiembrie 2017, la Universitatea Națională de Muzică București. Workshop-ul a fost condus de compozitorul german Dominik Schuster, câștigătorul ediției German Game Music Award 2012. Dominik Schuster și dirijorul Ștefan Geiger au selectat cele trei lucrări finaliste.

Game Heroes va avea loc la București, pe data de 04 mai 2018, la Sala Radio, pe strada General H.M. Berthelot nr. 60-64. Prețul biletelor variază între 20 de lei și 30 de lei iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de un preț promoțional de 12 lei.