BUCHAREST GAMING WEEK: EVENIMENTUL CE A SCOS ÎN FAȚĂ TALENTUL ȘI POTENȚIALUL INDUSTRIEI DEZVOLTATOARE DE JOCURI DIN ROMÂNIA - Daescu Bortun Olteanu
PR, Agentie, Daescu Bortun Olteanu
15692
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15692,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-14.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

BUCHAREST GAMING WEEK: EVENIMENTUL CE A SCOS ÎN FAȚĂ TALENTUL ȘI POTENȚIALUL INDUSTRIEI DEZVOLTATOARE DE JOCURI DIN ROMÂNIA

About This Project

Bucharest Gaming Week este un eveniment de amploare dedicat industriei de gaming care durează timp de o săptămână si aduce laolalta pasionatii de jocuri si dezvoltatorii de jocuri din Romania. Evenimentul creează oportunități și platforme care să faciliteze comunicarea dintre gameri și dezvoltatori. În timpul săptămânii primei ediții Bucharest Gaming Week s-au desfășurat o serie de expoziții, evenimente speciale și educaționale, care au demonstrat puterea creatoarea și potențialul industriei de gaming din România (23-25 ianuarie). Bucharest Gaming Week a strâns la prima ediție peste 10.000 de pasionați de esports, gameri dedicați și oameni din industria de game development din România, majoritatea participanților fiind prezentă în weekendul 27-28 ianuarie.

 

Bucharest Gaming Week este format din două componente principale, o serie de evenimente conexe, dedicate industriei de game development, care s-au desfășurat în perioada 23-26 ianuarie, în diverse locații din București și evenimentul principal, care a avut loc în weekend și a avut ca misiunea să aducă împreună comunitatea de gaming.

Evenimente conexe:

 

Istoria Gamingului Românesc (23 ianuarie) – Eveniment a celebrat reușitele studiorilor de gaming românești din ultimele decenii. În cadrul sediului Arcub a fost expus un timeline al unora din cele mai importante jocurilor realizate în România, de la Felix Șah, produs de ITC România în 1976 până la titluri celebre dezvoltate la noi în țară, precum Assassin’s Creed 2 sau FIFA 2017.

Concept Art Expo (24 ianuarie) – Expoziția din cadrul Bucharest Gaming Week a evidențiat talentul artiștilor care lucrează în studiourile de gaming românești. Vizitatorii au putut admira artă din jocurile Tap Busters, Modern Combat 5, Black The Fall, Rift, Rumble, Link Twin sau Interrogation. Vernisajul expoziției a avut loc la Apollo 111, teatru-bar aflat la subsolul clădirii Universul.

Gateway VR Open Day (24 ianuarie) – Pasionații de gaming și tehnologie au avut ocazia să experimenteze universul realității virtuale prin jocuri precum The Unspoken, Elven Assassin și Space Pirate Trainer. Sala celor de la Gateway VR se află în incinta clubului Fabrica.

Panel RGDA (25 ianuarie) – Specialiști și reprezentanți din industria de game development din România (reprezentanți ai studiourilor Electronic Arts, Gameloft, Amber) au dezbatut subiecte esențiale pentru viitorul industriei , care sunt oportunitățile și care sunt factorii necesari pentru a înregistra o creștere considerabilă. Prin acest panel, RGDA a subliniat că România este un centru de dezvoltare regional, cu un potențial remarcabil.

Workshop la studioul Amber (26 ianuarie) – Elevii Colegiului Național Gheorghe Lazăr au luat parte la un workshop de game design în cadrul studioului românesc Amber. Elevii au învățat conceptele de bază ale dezvoltării unui joc video și au contribui la nașterea unui joc intr-o sesiune de brainstorming, condusă de seniorii studioului.

Bucharest Global Game Jam 2018 (26-28 ianuarie) – Eveniment de tip hackathon și cel mai mare game jam din lume a provocat pasionații de gaming să dezvolte un joc în 48 de ore. Evenimentul a avut loc timp de trei zile la ARCUB Gabroveni și, pornind de la o temă centrală, participanții au lucrat concomitent cu dezvoltatori din întreaga lume.

 

Bucharest Gaming Week – Evenimentul central (27-28 ianuarie) – Un weekend plin de spectacole, activități și turnee esports pentru comunitatea de gaming din România.

Evenimentul central s-a desfășurat la Romexpo în weekendul 27-28 ianuarie. Atracțiile principale au fost finalele Esport (ESL) Southeast Europe Championship pentru popularele jocuri Counter Strike: Global Offensive, League of Legends și Hearthstone și Finala Sezonului 3 al Turneului Național de League of Legends. Premiile totale ale acestor competiții au depășesc 16.000 Euro.

Bucharest Gaming Week a oferit vizitatorilor o multitudine de activități și turnee printre care turneul de PlayerUnknown’s Battlegrounds Romania Invitational susținut de HyperX, Turneul de Clash Royale, cu premiul de 1000 de euro și turneul de jocuri în VR, Gateway VR Arena, organizat de către cei de la Gateway VR.

În cadrul evenimentului principal au fost organizate două scene, cea de esports, unde s-au desfășurat finalele turneelor și scena de entertainment unde comunitatea de gaming a putut interacționa cu youtuberi cunoscuți precum  Creative Monkeyz, creatorii serialului de animație Roboți, Sector 7, Ovidiu “Ovvy” Pătrașcu, Alexandru “Colo” Bălan, Andrei zZaNdrei” Zimbilschi, Bobo Spider, EpicShorty, Boddy, Theoxxh, xCretzu, Raku și Lectură de la A la Z.

Au fost prezenți nume mari de producători din industria de gaming precum ASUS, PC Coolers, PlayStation, PC Garage, TP-Link, Trust Gaming, AOC, RGDA și UPC. La standurile lor, vizitatorii s-au bucurat de o multitudine de activități și competiții la unele dintre cele mai populare jocuri printre care CS: GO, Hearthstone, PlayerUnknown’s Battleground, FIFA 18, Grand Turismo, Guitar Hero și multe altele.

Date
Category
Gaming